Najpierw wykroił środek z kromki chleba. Skórkę podsmażyła na patelni, a wewnątrz umieściła…

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie smażonej kromki chleba z papryką, szynką, salami i parmezanem. To ciekawy pomysł na urozmaicenie swojego śniadania bądź kolacji 🙂
Sposób przygotowania:
- Z kromki chleba wytnij środek i odłóż go na bok.
- Na patelni rozgrzej masło. Kiedy się roztopi, wrzuć na nią paprykę, szynkę i salami. Przez chwilę podsmażaj, a następnie połóż pierścień z chleba tak, aby mieszanka znalazła się w jego środku.
- W miseczce wymieszaj ze sobą jajko i starty parmezan, a następnie wlej mieszankę do środka pierścienia z chleba. Przykryj wszystko wyciętym wcześniej środkiem kromki chleba.
- Podsmażaj kromkę chleba z obydwóch stron do czasu, aż będzie miała jasnobrązowy kolor i będzie chrupiąca.
- Przełóż chleb z patelni na talerz.
Komentarze