Najpierw wykroił środek z kromki chleba. Skórkę podsmażyła na patelni, a wewnątrz umieściła…

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie smażonej kromki chleba z papryką, szynką, salami i parmezanem. To ciekawy pomysł na urozmaicenie swojego śniadania bądź kolacji 🙂

Najpierw wykroił środek z kromki chleba. Skórkę podsmażyła na patelni, a wewnątrz umieściła...
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Najpierw wykroił środek z kromki chleba. Skórkę podsmażyła na patelni, a wewnątrz umieściła...
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Z kromki chleba wytnij środek i odłóż go na bok.
    Z kromki chleba wytnij środek i odłóż go na bok.
  2. Na patelni rozgrzej masło. Kiedy się roztopi, wrzuć na nią paprykę, szynkę i salami. Przez chwilę podsmażaj, a następnie połóż pierścień z chleba tak, aby mieszanka znalazła się w jego środku.
    Na patelni rozgrzej masło. Kiedy się roztopi, wrzuć na nią paprykę, szynkę i salami. Przez chwilę podsmażaj, a następnie połóż pierścień z chleba tak, aby mieszanka znalazła się w jego środku.
  3. W miseczce wymieszaj ze sobą jajko i starty parmezan, a następnie wlej mieszankę do środka pierścienia z chleba. Przykryj wszystko wyciętym wcześniej środkiem kromki chleba.
    W miseczce wymieszaj ze sobą jajko i starty parmezan, a następnie wlej mieszankę do środka pierścienia z chleba. Przykryj wszystko wyciętym wcześniej środkiem kromki chleba.
  4. Podsmażaj kromkę chleba z obydwóch stron do czasu, aż będzie miała jasnobrązowy kolor i będzie chrupiąca.
    Podsmażaj kromkę chleba z obydwóch stron do czasu, aż będzie miała jasnobrązowy kolor i będzie chrupiąca.
  5. Przełóż chleb z patelni na talerz.
    Przełóż chleb z patelni na talerz.

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×