PrzepisPrzekąskiNajpierw wykroił środek z kromki chleba. Skórkę podsmażyła na patelni, a wewnątrz umieściła...

Najpierw wykroił środek z kromki chleba. Skórkę podsmażyła na patelni, a wewnątrz umieściła...

Najpierw wykroił środek z kromki chleba. Skórkę podsmażyła na patelni, a wewnątrz umieściła...
Pyszności
29.12.2016 17:00, aktualizacja: 03.07.2018 09:53

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie smażonej kromki chleba z papryką, szynką, salami i parmezanem. To ciekawy pomysł na urozmaicenie swojego śniadania bądź kolacji :)

Składniki:

  1. 1 kromka chleb
  2. 1 łyżka masło
  3. 1/4 szt. zielona papryka pokrojona w kostkę
  4. 1 plaster szynka pokrojona w kostkę
  5. 1 plaster salami pokrojony w kostkę
  6. 1/2 szklanki parmezan starty
  7. 1 szt. jajko
Sposób przygotowania:

1. Z kromki chleba wytnij środek i odłóż go na bok.

Obraz

2. Na patelni rozgrzej masło. Kiedy się roztopi, wrzuć na nią paprykę, szynkę i salami. Przez chwilę podsmażaj, a następnie połóż pierścień z chleba tak, aby mieszanka znalazła się w jego środku.

Obraz

3. W miseczce wymieszaj ze sobą jajko i starty parmezan, a następnie wlej mieszankę do środka pierścienia z chleba. Przykryj wszystko wyciętym wcześniej środkiem kromki chleba.

Obraz

4. Podsmażaj kromkę chleba z obydwóch stron do czasu, aż będzie miała jasnobrązowy kolor i będzie chrupiąca.

Obraz

5. Przełóż chleb z patelni na talerz.

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także