Smażony jabłkowy przekładaniec

Ten przepis od pierwszej chwili pokochają wszyscy miłośnicy słodkości. Pyszny jabłkowy przekładaniec stanie się hitem tej jesieni. Ty również musi poznać genialną recepturę!
Składniki:
Porcje- 1 szt. jabłko
- 1 łyżka masło
- 30 g herbatniki maślane
- 20 g cukier
- 2 łyżki brandy
- 1 szt. paluszek z sezamem
- 1 gałka lody
Sposób przygotowania:
- Na rozgrzaną patelnię wrzuć masło. Następnie dodaj pokruszone herbatniki i cukier. Wszystko dokładnie wymieszaj.
- Podziel jabłko na 4 części i usuń gniazda nasienne.
- Smaż jabłka pod przykryciem.
- Dolej brandy. Smaż jabłka jeszcze przez chwilę.
- Teraz czas na najlepsze - ułożenie jabłka z kruszonką. Ułóż poszczególne części jabłka i pomiędzy każdą warstwą rozprowadź wcześniej przygotowaną kruszonkę. Smażone jabłko ozdób przy pomocy paluszka z sezamem. Świetnym uzupełnieniem będzie tu również gałka ulubionych lodów.
Komentarze