Smażony jabłkowy przekładaniec

Ten przepis od pierwszej chwili pokochają wszyscy miłośnicy słodkości. Pyszny jabłkowy przekładaniec stanie się hitem tej jesieni. Ty również musi poznać genialną recepturę!

Smażony jabłkowy przekładaniec1
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Smażony jabłkowy przekładaniec
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Na rozgrzaną patelnię wrzuć masło. Następnie dodaj pokruszone herbatniki i cukier. Wszystko dokładnie wymieszaj.
    Na rozgrzaną patelnię wrzuć masło. Następnie dodaj pokruszone herbatniki i cukier. Wszystko dokładnie wymieszaj.
  2. Podziel jabłko na 4 części i usuń gniazda nasienne.
    Podziel jabłko na 4 części i usuń gniazda nasienne.
  3. Smaż jabłka pod przykryciem.
    Smaż jabłka pod przykryciem.
  4. Dolej brandy. Smaż jabłka jeszcze przez chwilę.
    Dolej brandy. Smaż jabłka jeszcze przez chwilę.
  5. Teraz czas na najlepsze - ułożenie jabłka z kruszonką. Ułóż poszczególne części jabłka i pomiędzy każdą warstwą rozprowadź wcześniej przygotowaną kruszonkę. Smażone jabłko ozdób przy pomocy paluszka z sezamem. Świetnym uzupełnieniem będzie tu również gałka ulubionych lodów.
    Teraz czas na najlepsze - ułożenie jabłka z kruszonką. Ułóż poszczególne części jabłka i pomiędzy każdą warstwą rozprowadź wcześniej przygotowaną kruszonkę. Smażone jabłko ozdób przy pomocy paluszka z sezamem. Świetnym uzupełnieniem będzie tu również gałka ulubionych lodów.

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×