Wirtualna Polska

Śmietanowa zapiekanka z talarkami

Śmietanowa zapiekanka z talarkami

Oto pomysł na prostą i szybką zapiekankę, która z pewnością przypadnie do gustu każdemu, nawet największemu marudzie 🙂 Zresztą sami się o tym przekonajcie i koniecznie wypróbujcie ten przepis.

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Śmietanowa zapiekanka z talarkami8
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Śmietanowa zapiekanka z talarkami
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Na gorącej patelni podsmaż ze sobą cebulę i boczek.
    Na gorącej patelni podsmaż ze sobą cebulę i boczek.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Dodaj białe wino i poczekaj, aż alkohol odparuje.
    Dodaj białe wino i poczekaj, aż alkohol odparuje.
  3. Podgotowane ziemniaki potnij na talarki i ułóż w formie do pieczenia.
    Podgotowane ziemniaki potnij na talarki i ułóż w formie do pieczenia.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Następnie dodaj śmietankę i mieszankę boczkowo-cebulową.
    Następnie dodaj śmietankę i mieszankę boczkowo-cebulową.
  5. Ułóż kolejne warstwy w tej samej kolejności. Na wierzchu posyp startym serem. Całość piecz przez 40 minut w rozgrzanym do 200 stopni Celsjusza piekarniku.
    Ułóż kolejne warstwy w tej samej kolejności. Na wierzchu posyp startym serem. Całość piecz przez 40 minut w rozgrzanym do 200 stopni Celsjusza piekarniku.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. I gotowe!
    I gotowe!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×