PrzepisŚniadanieŚniadaniowa sakiewka z parówką i jajecznicą

Śniadaniowa sakiewka z parówką i jajecznicą

Śniadaniowa sakiewka z parówką i jajecznicą
Pyszności
03.09.2020 10:00, aktualizacja: 03.09.2020 12:41

Śniadanie to bardzo ważny posiłek, który dodaje nam siły do działania na cały dzień ? Dlatego dziś przychodzimy z ciekawym przepisem na oryginalne i jednocześnie przepyszne śniadanie z jajecznicą i parówką w roli głównej.

Jeśli również lubisz śniadanie w takim wydaniu, koniecznie zapoznaj się z całą recepturą ?

Składniki:

  1. 2 szt. ciasto francuskie
  2. 6 szt. parówki z szynki Sokołów
  3. 10 szt. jajka
  4. 1 łyżeczka sól
  5. 1 łyżeczka pieprz
  6. 6 plastrów ser cheddar
  7. szczypiorek posiekany, do dekoracji

Sposób przygotowania:

1. Ciasto francuskie podziel na 3 części. Po czym na każdej z nich ułóż po 2 plastry cheddara.

Obraz

2. Następnie dodaj po parówce i dwóch łyżkach wcześniej przygotowanej jajecznicy. Nie zapomnij również doprawić solą i pieprzem.

Obraz

3. Zwiń górne i dolne końcówki ciasta do środka. Następnie ponacinaj nożem wystającą część ciasta, aby po chwili przykryć nią parówkę i jajecznicę.

Obraz

4. Wstaw do piekarnika na 15-20 minut (temp. 220 stopni Celsjusza).

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także