in

Śniadaniowa sakiewka z parówką i jajecznicą

Śniadanie to bardzo ważny posiłek, który dodaje nam siły do działania na cały dzień 👍 Dlatego dziś przychodzimy z ciekawym przepisem na oryginalne i jednocześnie przepyszne śniadanie z jajecznicą i parówką w roli głównej.

Jeśli również lubisz śniadanie w takim wydaniu, koniecznie zapoznaj się z całą recepturą 😉

Śniadaniowe ciastko z parówką i jajecznicą
Śniadaniowe ciastko z parówką i jajecznicą
6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. Ciasto francuskie podziel na 3 części. Po czym na każdej z nich ułóż po 2 plastry cheddara.
    Ciasto francuskie podziel na 3 części. Po czym na każdej z nich ułóż po 2 plastry cheddara.
  2. Następnie dodaj po parówce i dwóch łyżkach wcześniej przygotowanej jajecznicy. Nie zapomnij również doprawić solą i pieprzem.
    Następnie dodaj po parówce i dwóch łyżkach wcześniej przygotowanej jajecznicy. Nie zapomnij również doprawić solą i pieprzem.
  3. Zwiń górne i dolne końcówki ciasta do środka. Następnie ponacinaj nożem wystającą część ciasta, aby po chwili przykryć nią parówkę i jajecznicę.
    Zwiń górne i dolne końcówki ciasta do środka. Następnie ponacinaj nożem wystającą część ciasta, aby po chwili przykryć nią parówkę i jajecznicę.
  4. Wstaw do piekarnika na 15-20 minut (temp. 220 stopni Celsjusza).
    Wstaw do piekarnika na 15-20 minut (temp. 220 stopni Celsjusza).
  5. Smacznego!
    Smacznego!

Co myślisz?