in ,

Śniadaniowa tarta z jajkiem i szynką

Naturalne środki czystości, które możesz znaleźć w kuchni
Naturalne środki czystości, które możesz znaleźć w kuchni

Jeśli środki czystości do kuchni, to tylko te naturaln...

Idealne i mega proste śniadanie, któremu nie odmówi żaden maluch. Po prostu nie ma takiej opcji 👍

Śniadaniowa tarta z jajkiem i szynką
Śniadaniowa tarta z jajkiem i szynką
6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. W formie ułóż ciasto francuskie. Następnie ułóż na dnie i dookoła plastry szynki.
    W formie ułóż ciasto francuskie. Następnie ułóż na dnie i dookoła plastry szynki.
  2. Na wierzchu rozprowadź szczypiorek, sól i pieprz. Nie zapomnij też o serze oraz 4 jajkach.
    Na wierzchu rozprowadź szczypiorek, sól i pieprz. Nie zapomnij też o serze oraz 4 jajkach.
  3. Powtórz jeszcze raz wszystkie warstwy od początku.
    Powtórz jeszcze raz wszystkie warstwy od początku.
  4. Na wierzchu ułóż szynkę i bezpośrednio na niej umieść ciasto francuskie. Odetnij zbędne elementy i zwiń końcówki ciasta do środka.
    Na wierzchu ułóż szynkę i bezpośrednio na niej umieść ciasto francuskie. Odetnij zbędne elementy i zwiń końcówki ciasta do środka.
  5. Posmaruj ciasto jajkiem i zrób na środku nacięcie. Następnie wstaw do piekarnika na 30-35 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
    Posmaruj ciasto jajkiem i zrób na środku nacięcie. Następnie wstaw do piekarnika na 30-35 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
  6. Smacznego!
    Smacznego!