Śniadaniowa tarta z jajkiem i szynką

Porcje
6
Porcje
6
Składniki
Sposób przygotowania
  1. W formie ułóż ciasto francuskie. Następnie ułóż na dnie i dookoła plastry szynki.
  2. Na wierzchu rozprowadź szczypiorek, sól i pieprz. Nie zapomnij też o serze oraz 4 jajkach.
  3. Powtórz jeszcze raz wszystkie warstwy od początku.
  4. Na wierzchu ułóż szynkę i bezpośrednio na niej umieść ciasto francuskie. Odetnij zbędne elementy i zwiń końcówki ciasta do środka.
  5. Posmaruj ciasto jajkiem i zrób na środku nacięcie. Następnie wstaw do piekarnika na 30-35 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
  6. Smacznego!
Śniadaniowa tarta z jajkiem i szynką
Śniadaniowa tarta z jajkiem i szynką

W naszej śniadaniowej tarcie umieściliśmy składniki, które lubi każdy maluch 😉PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/247062

Publiée par Pyszności Junior sur Mercredi 30 janvier 2019