śniadaniowe enchilady - tortilla w nowym wydaniu
Kategorie PrzepisyŚniadania

Śniadaniowe enchilady – tortilla w nowym wydaniu

Śniadaniowe enchilady to nic innego jak tortilla w nowym wydaniu. Z taką recepturą każdy dzień będzie udany. Po prostu palce lizać!

Zobacz także: Omlet na tortilli

 

Śniadaniowe enchilady4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Śniadaniowe enchilady
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od przygotowaniu farszu. W tym celu połącz ze sobą: czerwoną paprykę, szpinak, szczypiorek, szynkę, cheddar oraz kukurydzę. Dokładnie wymieszaj.
    Cały proces rozpocznij od przygotowaniu farszu. W tym celu połącz ze sobą: czerwoną paprykę, szpinak, szczypiorek, szynkę, cheddar oraz kukurydzę. Dokładnie wymieszaj.
  2. Powstały farsz umieść na tortilli i zwiń w rulon.
    Powstały farsz umieść na tortilli i zwiń w rulon.
  3. Czas na jajeczną mieszankę. Połącz ze sobą jajka, śmietankę, sól i mąkę.
    Czas na jajeczną mieszankę. Połącz ze sobą jajka, śmietankę, sól i mąkę.
  4. Ułóż tortille w formie do pieczenia, zalej jajeczną mieszanką i posyp całość startym serem. Tak przygotowane tortille zapiekaj przez 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Ułóż tortille w formie do pieczenia, zalej jajeczną mieszanką i posyp całość startym serem. Tak przygotowane tortille zapiekaj przez 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  5. Smacznego!
    Smacznego!
śniadaniowe enchilady - tortilla w nowym wydaniu
308804