Muffinki z parówkami to prosty i sprawdzony przepis na smaczne śniadanie zarówno dla malucha, jak i dorosłego. Takiej kombinacji nie możesz przegapić ?
Idealne ciasto na muffinki pomógł przygotować nam blender próżniowy marki Philips (KUPISZ GO TUTAJ).
Zobacz także: Corn dog – parówki w cieście kukurydzianym
Składniki:
Porcje- 1 szkl. maślanka
- 40 g masło roztopione
- 2 szt. jajka
- 1 szkl. mąka pszenna
- 1 szkl. mąka kukurydziana
- 2 łyżki cukier puder
- 1 łyżeczka proszek do pieczenia
- 1 łyżeczka sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
- 3 szt. parówki
Sposób przygotowania:
- Podziel parówki na trzy części.
- Następnie przygotuj w blenderze ciasto na muffinki. W tym celu połącz: maślankę, jajka, roztopione masło, mąkę pszenną i kukurydzianą, cukier puder, proszek do pieczenia, pieprz oraz sól.
- Gotową mieszankę przełóż do formy na muffinki. Do każdej babeczki dodaj po kawałku parówki (umieść je na środku). Wstaw muffinki do piekarnika na 10-15 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
- Gotowe muffinki podawaj z ketchupem. Smacznego!
Śniadaniowe muffinki z parówkamiW śniadaniowych muffinach ukryliśmy tym razem parówki 👍😉 Szybko, smacznie i pomysłowo jednocześnie 😉PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/289136SPRZĘT 👉 Blender próżniowy Philips 👉 https://pysznosci.co/3a3MEv5
Posted by Pyszności on Friday, February 7, 2020