Kategorie FitPrzekąski

Śniadaniowe muffinki ze szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi

Śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia, a więc nigdy o nim nie zapominaj. Jeżeli w Twoich posiłkach zagościła nuda, już dzisiaj się to zmieni.

W tym artykule pokażę Ci przepis na pyszne i pożywne śniadanie w postaci muffinek ze szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi. Są bardzo smaczne, a na dodatek wyglądają przeuroczo. Takie śniadania mogłabym jeść codziennie!

1 PORCJA:127 g

Kalorie: 37 kcal
Białka: 6 g
Węglowodany: 4 g
Tłuszcze: 0.3 g
Błonnik: 2 g

Śniadaniowe muffinki ze szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Śniadaniowe muffinki ze szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Rozłóż liście szpinaku pomiędzy 6 foremek i delikatnie je ugnieć.
    Rozłóż liście szpinaku pomiędzy 6 foremek i delikatnie je ugnieć.
  2. Do każdej foremki dodaj także pokrojone pomidorki koktajlowe.
    Do każdej foremki dodaj także pokrojone pomidorki koktajlowe.
  3. Rozlej białko pomiędzy 6 foremek.
    Rozlej białko pomiędzy 6 foremek.
  4. Dopraw muffinki z wierzchu solą i pieprzem. Włóż foremki do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piecz przez 15 minut.
    Dopraw muffinki z wierzchu solą i pieprzem. Włóż foremki do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piecz przez 15 minut.
  5. Po 15 minutach wyjmij z piekarnika i przełóż muffinki z foremek na talerz.
    Po 15 minutach wyjmij z piekarnika i przełóż muffinki z foremek na talerz.
  6. Smacznego!
130674