Pyszne śniadaniowe rogaliki z jajecznicą, bekonem i serem żółtym

Składniki
Sposób przygotowania
  1. Na patelni rozgrzej masło. Kiedy się roztopi, dodaj 8 rozmieszanych jajek, sól, pieprz i szczypiorek. Smaż cały czas mieszając tak długo, aż powstanie jajecznica.
  2. Rozwałkuj ciasto drożdżowe i wytnij z niego 8 trójkątów. (Przepis na ciasto znajdziesz TUTAJ)
  3. Do każdego trójkąta nałóż przygotowaną jajecznicę, połówkę plastra bekonu i starty żółty ser. Następnie zawiń w rogalik.
  4. Rogaliki połóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch każdego z nich nasmaruj jajkiem. Włóż blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni C i piecz przez 13 minut.
  5. Po 13 minutach wyjmij gotowe rogaliki z piekarnika.
  6. Smacznego!