Śniadaniowe ruloniki z tortilli

śniadaniowe ruloniki z tortilli

Śniadaniowe ruloniki z tortilli z szynką, boczkiem, jajkami i pomidorem – to nasza sprawdzona receptura na pyszne śniadanie. Po prostu palce lizać!

Zobacz także: Składany omlet z serem i szynką

Śniadaniowe ruloniki z tortilli6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Śniadaniowe ruloniki z tortilli
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Połącz w misce: jajka, mleko, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
    Połącz w misce: jajka, mleko, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
  2. Podziel tortillę na pionowe pasy, następnie zwiń je w rulon.
    Podziel tortillę na pionowe pasy, następnie zwiń je w rulon.
  3. Umieść ruloniki w formie do pieczenia. Do każdego elementu wrzuć szynkę, pomidora i boczek.
    Umieść ruloniki w formie do pieczenia. Do każdego elementu wrzuć szynkę, pomidora i boczek.
  4. Zalej całość jajeczną mieszanką i posyp żółtym serem. Wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
    Zalej całość jajeczną mieszanką i posyp żółtym serem. Wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
  5. Gotowe danie udekoruj posiekaną pietruszką. Smacznego!
    Gotowe danie udekoruj posiekaną pietruszką. Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×