Proste i szybkie śniadaniowe tosty z piekarnika

Nasze tosty śniadaniowe są mega proste w przygotowaniu. Dzięki nim rozpoczniesz w świetnym humorze każdy dzień. Czego chcieć więcej?
Zobacz także: Kotlety z groszku zielonego dla juniora
Składniki:
Porcje- 1 szt. chleb pełnoziarnisty
- 6 szt. surowy boczek plastry
- 3 szt. jajka
- 1/3 szkl. świeży szczypiorek posiekany
- 1/2 łyżeczki sól opcjonalnie
- 1/2 łyżeczki pieprz opcjonalnie
- 1/4 szkl. ser parmezan do posypania
Sposób przygotowania:
- Podziel chleb pełnoziarnisty na mniejsze kawałki.
- Podziel elementy na pół. W jednej części zrób otwory.
- Na całych częściach ułóż po dwa plastry boczku. W kanapkach z otworem umieść po jednym jajku.
- Wstaw do piekarnika na 10-15 minut, temperatura 160 stopni Celsjusza.
- Ułóż część z boczkiem. Następnie dodaj element z jajkiem. Posyp szczypiorkiem i parmezanem. Możesz również doprawić do smaku solą i pieprzem.
- Smacznego!
Komentarze