Pyszny śniadaniowy krążek, które raz na zawsze odmieni twoje śniadania!

Składniki
Sposób przygotowania
  1. Rozgrzej patelnię, a następnie włóż na nią plastry bekonu. Podsmaż je z obydwóch stron na średnim ogniu, a następnie przełóż na ręcznik papierowy i odsącz zbędny tłuszcz.
  2. Do dużej miski wbij 6 jajek i dokładnie je rozmieszaj. Następnie wlej je na patelnię i dodaj szczypiorek, czosnek granulowany, sól i pieprz. Usmaż na jajecznicę.
  3. Rozwiń spód do pizzy i wytnij z niego 8 podłużnych trójkątów. Ułóż je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia na kształt słońca, tak jak na poniższym zdjęciu:
  4. Na każdym trójkącie spodu do pizzy ułóż po jednym podsmażonym plastrze bekonu.
  5. Na środku pierścienia ułóż kolejno: ser cheddar, usmażoną jajecznicę i ser mozzarella. Wierzch dopraw solą i pieprzem.
  6. Każdy trójkąt zawiń do środka obręczy tak, aby powstał krążek.
  7. Wbij jedno pozostałe jajko do miseczki i dobrze je rozmieszaj. Następnie za pomocą pędzelka, nasmaruj nim wierzch krążka. Włóż blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 15 minut.
  8. Po 15 minutach wyjmij gotowy krążek i pokrój go na kawałki.
  9. Smacznego!