Śniadaniowy zawijaniec z szynką i serem

Kiedy słyszymy o kombinacji słów szynka i ser, na myśl przychodzi nam tylko jedno – śniadanie, które składa się z pysznych kanapek właśnie z tymi składnikami.
Tym razem postanowiliśmy trochę zaszaleć i zastąpić tradycyjne kanapki czymś zupełnie innym. Jeśli jesteś ciekaw, co też takiego zrobiliśmy, koniecznie przeczytaj ten artykuł do końca. Na pewno nie pożałujesz!
Przepis na ciasto znajdziesz tutaj.
Składniki:
PorcjeCiasto drożdżowe
Sposób przygotowania:
- Przygotuj ciasto drożdżowe zgodnie z instrukcją. Następnie odetnij kawałek i rozwałkuj go bardzo cienko. Po całej powierzchni rozprowadź musztardę, ułóż ser i szynkę.
- Większy kawałek podziel na dwie części. Następnie zwiń je w rulon i podziel na mniejsze kawałki.
- Ułóż powstałe spirale w naczyniu. Do roztopionego masła dodaj posiekany czosnek i pietruszkę. Wszystko dokładnie wymieszaj i rozprowadź w formie. Następnie włóż ją do rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza piekarnia i piecz przez 30 minut.
- Smacznego!
Komentarze