Śniadaniowy zawijaniec z szynką i serem

Kiedy słyszymy o kombinacji słów szynka i ser, na myśl przychodzi nam tylko jedno – śniadanie, które składa się z pysznych kanapek właśnie z tymi składnikami.

Tym razem postanowiliśmy trochę zaszaleć i zastąpić tradycyjne kanapki czymś zupełnie innym. Jeśli jesteś ciekaw, co też takiego zrobiliśmy, koniecznie przeczytaj ten artykuł do końca. Na pewno nie pożałujesz!

Przepis na ciasto znajdziesz tutaj.

Śniadaniowy zawijaniec z szynką i serem6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Śniadaniowy zawijaniec z szynką i serem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Ciasto drożdżowe
Pozostałe składniki

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj ciasto drożdżowe zgodnie z instrukcją. Następnie odetnij kawałek i rozwałkuj go bardzo cienko. Po całej powierzchni rozprowadź musztardę, ułóż ser i szynkę.
    Przygotuj ciasto drożdżowe zgodnie z instrukcją. Następnie odetnij kawałek i rozwałkuj go bardzo cienko. Po całej powierzchni rozprowadź musztardę, ułóż ser i szynkę.
  2. Większy kawałek podziel na dwie części. Następnie zwiń je w rulon i podziel na mniejsze kawałki.
    Większy kawałek podziel na dwie części. Następnie zwiń je w rulon i podziel na mniejsze kawałki.
  3. Ułóż powstałe spirale w naczyniu. Do roztopionego masła dodaj posiekany czosnek i pietruszkę. Wszystko dokładnie wymieszaj i rozprowadź w formie. Następnie włóż ją do rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza piekarnia i piecz przez 30 minut.
    Ułóż powstałe spirale w naczyniu. Do roztopionego masła dodaj posiekany czosnek i pietruszkę. Wszystko dokładnie wymieszaj i rozprowadź w formie. Następnie włóż ją do rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza piekarnia i piecz przez 30 minut.
  4. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×