Snickersowa tarta

Porcje
8
Porcje
8
Składniki
Karmelowo-orzechowa warstwa
Spód orzechowy
Polewa czekoladowo-orzechowa
Sposób przygotowania
  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania karmelu. W tym celu w rozgrzanym rondelku połącz ze sobą cukier, masło i śmietankę. Zdejmij z palnika i dodaj szczyptę soli. Odstaw na bok.
  2. Czas na spód. W blenderze zmiksuj orzechy ziemne. Po czym dodaj do urządzenia mąkę, cukier brązowy i sól.
  3. Do zmiksowanej mieszanki dodaj następnie masło. Przełóż do miski i dodaj 3 łyżki zimnej wody.
  4. Zagnieć ciasto i umieść je w formie do pieczenia. Przed wstawieniem do piekarnika zrób małe otwory przy pomocy widelca. Piecz ok. 20 minut w rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza piekarniku.
  5. Na upieczonym i ostudzonym spodzie rozprowadź karmel z dodanymi wcześniej orzechami. Kolejną warstwę stwórz z czekolady i masła orzechowego (polewę przygotuj w kąpiel wodnej).
  6. Na wierzchu ułóż podzielone na mniejsze kawałki batony i wstaw do lodówki na 3 godziny.
  7. Smacznego!
Naturalne środki czystości, które możesz znaleźć w kuchni
Naturalne środki czystości, które możesz znaleźć w kuchni

Jeśli środki czystości do kuchni, to tylko te naturaln...