in

Sorbet pomarańczowy z tequilą w genialnym wydaniu

Podobno wielkimi krokami zbliża się kolejna fala upałów. Dlatego już dziś prezentujemy Wam przepis na pyszny sorbet z procentami, który sprawdzi się na każdej imprezie. Nie możesz tego przegapić!

Sorbet pomarańczowy z tequilą w genialnym wydaniu
Sorbet pomarańczowy z tequilą w genialnym wydaniu
8
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. Podziel 1/2 pomarańczy na plasterki, a następnie wykrój z nich małe koła.
    Podziel 1/2 pomarańczy na plasterki, a następnie wykrój z nich małe koła.
  2. Wyciśnij sok z pozostałych pomarańczy i przelej go do większego pojemnika.
    Wyciśnij sok z pozostałych pomarańczy i przelej go do większego pojemnika.
  3. Na patyczki do szaszłyków nabij pomarańcze oraz żelki.
    Na patyczki do szaszłyków nabij pomarańcze oraz żelki.
  4. Do soku dodaj tequilę i przelej go do foremek na lody.
    Do soku dodaj tequilę i przelej go do foremek na lody.
  5. Dodaj grenadynę według uznania i dokładnie wymieszaj przy pomocy wcześniej przygotowanych patyczków do szaszłyków.
    Dodaj grenadynę według uznania i dokładnie wymieszaj przy pomocy wcześniej przygotowanych patyczków do szaszłyków.
  6. Włóż foremki do lodów wraz z udekorowanymi patyczkami do zamrażarki i mroź przez 4 godziny.
    Włóż foremki do lodów wraz z udekorowanymi patyczkami do zamrażarki i mroź przez 4 godziny.
  7. I to wszystko!
    I to wszystko!