Sorbet pomarańczowy z tequilą w genialnym wydaniu

Podobno wielkimi krokami zbliża się kolejna fala upałów. Dlatego już dziś prezentujemy Wam przepis na pyszny sorbet z procentami, który sprawdzi się na każdej imprezie. Nie możesz tego przegapić!
Składniki:
Porcje- 6 szt. pomarańcze
- 1 opakowanie tęczowe żelki
- 80 ml tequila
- 30 ml grenadyna
- 8 szt. patyczki do szaszłyków
Sposób przygotowania:
- Podziel 1/2 pomarańczy na plasterki, a następnie wykrój z nich małe koła.
- Wyciśnij sok z pozostałych pomarańczy i przelej go do większego pojemnika.
- Na patyczki do szaszłyków nabij pomarańcze oraz żelki.
- Do soku dodaj tequilę i przelej go do foremek na lody.
- Dodaj grenadynę według uznania i dokładnie wymieszaj przy pomocy wcześniej przygotowanych patyczków do szaszłyków.
- Włóż foremki do lodów wraz z udekorowanymi patyczkami do zamrażarki i mroź przez 4 godziny.
- I to wszystko!
Komentarze