PrzepisSos chrzanowy na zimno

Sos chrzanowy na zimno

Sos chrzanowy na zimno
Pyszności
08.04.2020 15:00, aktualizacja: 16.08.2020 16:18

Sos chrzanowy to "must have" podczas świąt wielkanocnych. I dziś pokażemy Ci, jak w szybki i prosty sposób, można go przygotować w zaciszu własnego domu. To naprawdę bajecznie proste!

Kremową konsystencję naszego sosu uzyskaliśmy dzięki blenderowi próżniowemu marki Philips.

Składniki:

  1. 2 szt. jajka ugotowane na twardo
  2. 30 g chrzan tarty
  3. 150 g śmietana 12 %
  4. 100 ml majonez
  5. 1/2 łyżeczki sól
  6. 1/3 łyżeczki pieprz

Sposób przygotowania:

1. W blenderze próżniowym połącz ze sobą: jajka ugotowane na twardo, chrzan, śmietanę, majonez, sól oraz pieprz.

Obraz

2. W mgnieniu oka otrzymasz kremową i jednolitą konsystencję! Sos przechowuj w lodówce do 3 dni.

Obraz

3. Możesz wykorzystać go do sałatki, wędlin, jak i jajek ugotowanych na twardo. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także