Sos chrzanowy na zimno

Sos chrzanowy to „must have” podczas świąt wielkanocnych. I dziś pokażemy Ci, jak w szybki i prosty sposób, można go przygotować w zaciszu własnego domu. To naprawdę bajecznie proste!



Kremową konsystencję naszego sosu uzyskaliśmy dzięki blenderowi próżniowemu marki Philips.
Zobacz także: Kurczak w panierce panko
Składniki:
Porcje ml- 2 szt. jajka ugotowane na twardo
- 30 g chrzan tarty
- 150 g śmietana 12 %
- 100 ml majonez
- 1/2 łyżeczki sól
- 1/3 łyżeczki pieprz
Sposób przygotowania:
- W blenderze próżniowym połącz ze sobą: jajka ugotowane na twardo, chrzan, śmietanę, majonez, sól oraz pieprz.
- W mgnieniu oka otrzymasz kremową i jednolitą konsystencję! Sos przechowuj w lodówce do 3 dni.
- Możesz wykorzystać go do sałatki, wędlin, jak i jajek ugotowanych na twardo. Smacznego!
Komentarze