in , ,

Domowy sos słodko-kwaśny prosto z patelni

Dziś przychodzimy do Ciebie z przepisem na domowy sos słodko-kwaśny, który skradł nasze serca od pierwszego kęsa. Idealna kombinacja!

Zobacz także: Genialny kurczak fit na marchewkowym puree

Domowy sos słodko-kwaśny z patelni
Domowy sos słodko-kwaśny z patelni
2
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. Na patelni podsmaż cebulę. Po chwili dodaj marchewkę.
    Na patelni podsmaż cebulę. Po chwili dodaj marchewkę.
  2. Jako kolejne składniki dodaj: paprykę czerwoną, imbir oraz erytrytol.
    Jako kolejne składniki dodaj: paprykę czerwoną, imbir oraz erytrytol.
  3. Nie zapomnij również o zalewie z puszki ananasów, soku z limonki oraz koncentracie pomidorowym.
    Nie zapomnij również o zalewie z puszki ananasów, soku z limonki oraz koncentracie pomidorowym.
  4. I na sam koniec na patelni powinny znaleźć się kawałki ananasa, pędy bambusa, sól oraz pieprz. Gotuj przez kilka minut na małym ogniu.
    I na sam koniec na patelni powinny znaleźć się kawałki ananasa, pędy bambusa, sól oraz pieprz. Gotuj przez kilka minut na małym ogniu.
  5. Gotowy sos podawaj m.in. z ryżem. Smacznego!
    Gotowy sos podawaj m.in. z ryżem. Smacznego!