Przepis na domowe spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara z naszego przepisu zachwyci Cię już od pierwszego kęsa. Staniesz się jego wierną fanką, podobnie jak cała Twoja rodzina! Po prostu palce lizać ?
To już kolejny nasz hit w ramach cyklu #pysznościodpodstaw ?
Zobacz także: Pierogi ruskie domowej roboty
Składniki:
Porcje- 400 g makaron spagetti
- 2 szt. jajka
- 2 szt. żółtka
- 50 g ser parmezan starty
- 150 g boczek wędzony
- 1/2 łyżeczki pieprz
Sposób przygotowania:
- Do wrzącej osolonej wody wrzuć makaron.
- Połącz ze sobą żółtka i dwa jajka.
- Do mieszanki jajecznej dodaj pół chochli wody z gotującego się makaronu, parmezan oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.
- W garnku podsmaż boczek. Następnie dodaj do niego ugotowany makaron...
- ...i wcześniej przygotowaną mieszankę. Ponownie wymieszaj.
- Smacznego!
Komentarze