PrzepisMakaronySpaghetti z klopsami

Spaghetti z klopsami

Spaghetti z klopsami
Pyszności
10.12.2018 17:00, aktualizacja: 10.09.2020 14:38

A co powiecie na spaghetti z piekarnika? Jak dla nas to prawdziwy strzał w 10 ❤️ Po prostu palce lizać! ?

Składniki:

Sos pomidorowy

  1. 1 łyżeczka czosnek suszony
  2. 1 łyżeczka kmin rzymski
  3. 1/2 łyżeczki sól
  4. 1/2 łyżeczki pieprz
  5. 250 g spaghetti
  6. 1200 g pomidory krojone

Mięso

  1. 400 g mielona wołowina
  2. 2 szt. ząbek czosnku
  3. 1/3 szkl. natka pietruszki posiekana
  4. 1/3 szkl. bułka tarta
  5. 1/3 szkl. parmezan tarty
  6. 1/3 szkl. mleko
  7. 9 szt. mini mozzarella
  8. 1/2 łyżeczki sól
  9. 1/2 łyżeczki pieprz

Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą: mieloną wołowinę, czosnek, bułkę tartą, parmezan oraz pietruszkę.

Obraz

2. Następnie dodaj sól i pieprz. Na samym końcu dodaj mleko i dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.

Obraz

3. Z powstałej mieszanki uformuj klopsiki i umieść w środku mini mozzarellę.

Obraz

4. Czas na przygotowanie sosu. W tym celu połącz pomidory krojone w sosie, czosnek, kmin rzymski, sól oraz pieprz.

Obraz

5. Umieść część sosu na dnie naczynia żaroodpornego. Następnie ułóż surowy makaron.

Obraz

6. Czas na kolejną warstwę sosu oraz klopsiki. Wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 190 stopni Celsjusza).

Obraz

7. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także