in

Spirale z ciasta francuskiego z pesto, mozzarellą i parmezanem

Uwielbiam ciasto francuskie, ponieważ w bardzo prosty sposób można przyrządzić z niego wiele różnych pyszności. Tym razem pokażę ci, jak wykonać z niego pyszne spirale z dodatkiem pesto, mozzarelli i parmezanu.

Są po prostu przepyszne i jestem pewna, że je polubisz!

Przepis znajdziesz poniżej.

Spirale z ciasta francuskiego z pesto, mozzarellą i parmezanem
Spirale z ciasta francuskiego z pesto, mozzarellą i parmezanem
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. Rozwiń jedno opakowanie ciasta francuskiego i równomiernie nasmaruj je pesto, a następnie posyp startą mozzarellą.
    Rozwiń jedno opakowanie ciasta francuskiego i równomiernie nasmaruj je pesto, a następnie posyp startą mozzarellą.
  2. Na wierzchu umieść drugie opakowanie ciasta francuskiego i delikatnie je dociśnij. Za pomocą ostrego noża pokrój w paski.
    Na wierzchu umieść drugie opakowanie ciasta francuskiego i delikatnie je dociśnij. Za pomocą ostrego noża pokrój w paski.
  3. Każdy pasek chwyć za dwa końce, dociśnij aby uszczelnić krawędzie, a następnie skręć w spiralę.
    Każdy pasek chwyć za dwa końce, dociśnij aby uszczelnić krawędzie, a następnie skręć w spiralę.
  4. Umieść spirale na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Za pomocą pędzelka nasmaruj je jajkiem, a następnie posyp solą, pieprzem i startym parmezanem. Włóż blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni C i piecz przez 25 minut.
    Umieść spirale na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Za pomocą pędzelka nasmaruj je jajkiem, a następnie posyp solą, pieprzem i startym parmezanem. Włóż blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni C i piecz przez 25 minut.
  5. Po 25 minutach wyjmij gotowe spirale z piekarnika i przełóż je na talerz. Podawaj samodzielnie lub z ketchupem.
    Po 25 minutach wyjmij gotowe spirale z piekarnika i przełóż je na talerz. Podawaj samodzielnie lub z ketchupem.
  6. Smacznego!