PrzepisPrzekąskiSpirale z ciasta francuskiego z pesto, mozzarellą i parmezanem

Spirale z ciasta francuskiego z pesto, mozzarellą i parmezanem

Spirale z ciasta francuskiego z pesto, mozzarellą i parmezanem
Pyszności
15.11.2016 17:00, aktualizacja: 22.05.2017 20:31

Uwielbiam ciasto francuskie, ponieważ w bardzo prosty sposób można przyrządzić z niego wiele różnych pyszności. Tym razem pokażę ci, jak wykonać z niego pyszne spirale z dodatkiem pesto, mozzarelli i parmezanu.

Są po prostu przepyszne i jestem pewna, że je polubisz!

Przepis znajdziesz poniżej.

Składniki:

  1. 2 opak. ciasto francuskie
  2. 150 g pesto
  3. 150 g mozzarella starta
  4. 1 szt. jajko rozbite i rozmieszane
  5. sól
  6. pieprz
  7. 50 g parmezan starty
Sposób przygotowania:
1. Rozwiń jedno opakowanie ciasta francuskiego i równomiernie nasmaruj je pesto, a następnie posyp startą mozzarellą.
2. Na wierzchu umieść drugie opakowanie ciasta francuskiego i delikatnie je dociśnij. Za pomocą ostrego noża pokrój w paski.
3. Każdy pasek chwyć za dwa końce, dociśnij aby uszczelnić krawędzie, a następnie skręć w spiralę.
4. Umieść spirale na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Za pomocą pędzelka nasmaruj je jajkiem, a następnie posyp solą, pieprzem i startym parmezanem. Włóż blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni C i piecz przez 25 minut.
5. Po 25 minutach wyjmij gotowe spirale z piekarnika i przełóż je na talerz. Podawaj samodzielnie lub z ketchupem.
6. Smacznego!
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także