Spring rolls z hummusem

Tym razem przychodzimy z kolorową przekąską, która od razu rozjaśni jesienną aurę za oknem. Oryginalne spring rollsy z hummusowym sosem z pewnością skradną Wasze serca. Coś o tym wiemy z własnego doświadczenia ??
Dzięki temu przepisowi hummus stanie się Waszym ulubionym składnikiem!
Składniki:
PorcjePodstawowe składniki
- 8 szt. papier ryżowy
- 50 g makaron ryżowy
- 1/2 szt. papryka czerowna
- 1/4 szt. kapusta czerwona
- 1 szt. ogórek szklarniowy
- 1 szt. sałata rzymska
- 1 szt. marchewka
- 50 g kiełki lucerny
Sos
- 120 g Hummus „Z gruntu dobre”
- 1/4 szkl. ocet ryżowy
- 1/3 szkl. syrop klonowy ewentualnie miód
- 1 łyżeczka posiekane chili
- 1 łyżka posiekany szczypiorek
Sposób przygotowania:
- Na początku przygotuj hummusowy sos. W tym celu połącz ze sobą: hummus, ocet ryżowy, syrop klonowy, posiekane chili oraz posiekany szczypiorek. Dokładnie wymieszaj.
- Papier ryżowy namocz w ciepłej wodzie.
- Na papierze ryżowym ułóż po kolei liść sałaty rzymskiej, makaron ryżowy, czerwoną kapustę, marchewkę, czerwoną paprykę, ogórka, kiełki lucerny, i wcześniej przygotowany sos.
- Zwiń jak na zdjęciu poniżej.
- I to wszystko. Smacznego!
Komentarze