PrzepisFitSpring rolls z hummusem

Spring rolls z hummusem

Spring rolls z hummusem
Pyszności
09.10.2018 12:00, aktualizacja: 10.10.2018 08:10

Tym razem przychodzimy z kolorową przekąską, która od razu rozjaśni jesienną aurę za oknem. Oryginalne spring rollsy z hummusowym sosem z pewnością skradną Wasze serca. Coś o tym wiemy z własnego doświadczenia ??

Dzięki temu przepisowi hummus stanie się Waszym ulubionym składnikiem!

Składniki:

Podstawowe składniki

  1. 8 szt. papier ryżowy
  2. 50 g makaron ryżowy
  3. 1/2 szt. papryka czerowna
  4. 1/4 szt. kapusta czerwona
  5. 1 szt. ogórek szklarniowy
  6. 1 szt. sałata rzymska
  7. 1 szt. marchewka
  8. 50 g kiełki lucerny

Sos

  1. 1/3 szkl. syrop klonowy ewentualnie miód
  2. 1 łyżeczka posiekane chili
  3. 1 łyżka posiekany szczypiorek
  4. 120 g Hummus „Z gruntu dobre”
  5. 1/4 szkl. ocet ryżowy

Sposób przygotowania:

1. Na początku przygotuj hummusowy sos. W tym celu połącz ze sobą: hummus, ocet ryżowy, syrop klonowy, posiekane chili oraz posiekany szczypiorek. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

2. Papier ryżowy namocz w ciepłej wodzie.

Obraz

3. Na papierze ryżowym ułóż po kolei liść sałaty rzymskiej, makaron ryżowy, czerwoną kapustę, marchewkę, czerwoną paprykę, ogórka, kiełki lucerny, i wcześniej przygotowany sos.

Obraz

4. Zwiń jak na zdjęciu poniżej.

Obraz

5. I to wszystko. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także