Pyszny strudel jabłkowy z cukrem pudrem i lodami

Strudel to ciasto deserowe podawane ze słodkim nadzieniem oraz posypane cukrem pudrem lub polane śmietaną. Podaje się go na ciepło.

W tym artykule chciałabym pokazać ci przepis na pyszny strudel jabłkowym z cukrem pudrem i lodami. Jest naprawdę smaczny, a sposób, który za chwilę zobaczysz, jest bardzo prosty.

A więc do dzieła! Dokładna instrukcja poniżej.

Pyszny strudel jabłkowy z cukrem pudrem i lodami
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszny strudel jabłkowy z cukrem pudrem i lodami
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Rozgrzej patelnię, a następnie wrzuć na nią jabłka, sułtanki, sok z cytryny, skórkę z cytryny, cukier brązowy, gałkę muszkatołową i cynamon. Dokładnie wszystko wymieszaj i gotuj przez 5 minut na średnim ogniu, aż jabłka będą miękkie.
    Rozgrzej patelnię, a następnie wrzuć na nią jabłka, sułtanki, sok z cytryny, skórkę z cytryny, cukier brązowy, gałkę muszkatołową i cynamon. Dokładnie wszystko wymieszaj i gotuj przez 5 minut na średnim ogniu, aż jabłka będą miękkie.
  2. Rozwiń ciasto francuskie i wytnij z niego cztery kwadraty, które będą takiego samego rozmiaru, jak miejsce w tosterze na jednego tosta.
    Rozwiń ciasto francuskie i wytnij z niego cztery kwadraty, które będą takiego samego rozmiaru, jak miejsce w tosterze na jednego tosta.
  3. Umieść dwa kwadraty z ciasta francuskiego na rozgrzanym tosterze.
    Umieść dwa kwadraty z ciasta francuskiego na rozgrzanym tosterze.
  4. Następnie nałóż na nie nadzienie jabłkowe oraz dodaj po dwóch łyżeczkach syropu klonowego do każdego kwadratu z ciasta.
    Następnie nałóż na nie nadzienie jabłkowe oraz dodaj po dwóch łyżeczkach syropu klonowego do każdego kwadratu z ciasta.
  5. Każdy kwadrat przykryj dwoma pozostałymi kwadratami i delikatnie dociśnij. Zamknij toster i podgrzewaj ok. 5 minut, aż ciasto będzie chrupiące.
    Każdy kwadrat przykryj dwoma pozostałymi kwadratami i delikatnie dociśnij. Zamknij toster i podgrzewaj ok. 5 minut, aż ciasto będzie chrupiące.
  6. Po 5 minutach, wyjmij strudle z tostera i przekrój je na pół. Przed podaniem posyp je z wierzchu cukrem pudrem i na każdą połówkę nałóż po jednej gałce twoich ulubionych lodów.
    Po 5 minutach, wyjmij strudle z tostera i przekrój je na pół. Przed podaniem posyp je z wierzchu cukrem pudrem i na każdą połówkę nałóż po jednej gałce twoich ulubionych lodów.
  7. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×