Strudel z ciasta francuskiego nadziewany jabłkami, orzechami włoskimi i cynamonem

Jeżeli szukasz przepisu na ciekawy deser, to znajdujesz się w idealnym miejscu. W tym artykule chciałabym pokazać ci, jak przyrządzić strudel z ciasta francuskiego nadziewany jabłkami, orzechami włoskimi i cynamonem.

Jest naprawdę pyszny, a jego wykonanie dziecinnie proste! Koniecznie wypróbuj.

Przepis znajdziesz poniżej.

Strudel z ciasta francuskiego nadziewany jabłkami, orzechami włoskimi i cynamonem
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Strudel z ciasta francuskiego nadziewany jabłkami, orzechami włoskimi i cynamonem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Do miski włóż plastry jabłek, orzechy włoskie, mąkę, cukier brązowy i cynamon. Wymieszaj wszystko za pomocą rąk tak, aby składniki dobrze się ze sobą połączyły.
    Do miski włóż plastry jabłek, orzechy włoskie, mąkę, cukier brązowy i cynamon. Wymieszaj wszystko za pomocą rąk tak, aby składniki dobrze się ze sobą połączyły.
  2. Rozwiń ciasto francuskie i ustaw je pionowo. Na jego środku równomiernie rozłóż przygotowaną mieszankę. Następnie ponacinaj ciasto tak, jak na poniższym zdjęciu.
    Rozwiń ciasto francuskie i ustaw je pionowo. Na jego środku równomiernie rozłóż przygotowaną mieszankę. Następnie ponacinaj ciasto tak, jak na poniższym zdjęciu.
  3. Pozaginaj boki ciasta francuskiego do środka. Rób to naprzemiennie - raz lewa, raz prawa strona.
    Pozaginaj boki ciasta francuskiego do środka. Rób to naprzemiennie - raz lewa, raz prawa strona.
  4. Za pomocą pędzelka wierzch ciasta francuskiego nasmaruj rozbitym i rozmieszanym jajkiem. Połóż ciasto na blaszce i włóż do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni C. Piecz przez 20 minut.
    Za pomocą pędzelka wierzch ciasta francuskiego nasmaruj rozbitym i rozmieszanym jajkiem. Połóż ciasto na blaszce i włóż do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni C. Piecz przez 20 minut.
  5. Po 20 minutach wyjmij z piekarnika i pokrój na kawałki.
    Po 20 minutach wyjmij z piekarnika i pokrój na kawałki.
  6. Smacznego!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×