Strudel z ciasta francuskiego nadziewany jabłkami, orzechami włoskimi i cynamonem

Składniki
Sposób przygotowania
  1. Do miski włóż plastry jabłek, orzechy włoskie, mąkę, cukier brązowy i cynamon. Wymieszaj wszystko za pomocą rąk tak, aby składniki dobrze się ze sobą połączyły.
  2. Rozwiń ciasto francuskie i ustaw je pionowo. Na jego środku równomiernie rozłóż przygotowaną mieszankę. Następnie ponacinaj ciasto tak, jak na poniższym zdjęciu.
  3. Pozaginaj boki ciasta francuskiego do środka. Rób to naprzemiennie – raz lewa, raz prawa strona.
  4. Za pomocą pędzelka wierzch ciasta francuskiego nasmaruj rozbitym i rozmieszanym jajkiem. Połóż ciasto na blaszce i włóż do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni C. Piecz przez 20 minut.
  5. Po 20 minutach wyjmij z piekarnika i pokrój na kawałki.
  6. Smacznego!