PrzepisDeserySuflet czekoladowy z polewą truskawkową

Suflet czekoladowy z polewą truskawkową

Suflet czekoladowy z polewą truskawkową
Pyszności
13.02.2021 17:00, aktualizacja: 14.02.2021 11:41

Suflet czekoladowy z polewą truskawkową to idealny deser walentynkowy. Nie tylko świetnie smakuje, ale również genialne się prezentuje. Tego nie możesz przegapić ❤️

Nasz deser przygotowaliśmy przy pomocy Ovi Smart marki Philips oraz blendera ręcznego On the Go marki Philips.

Składniki:

  1. 170 g gorzka czekolada
  2. 80 g masło roztopione + do posmarowania foremek
  3. 2 szt. żółtka
  4. 70 g cukier
  5. 15 g ciemne kakao
  6. 6 szt. białka
  7. 1 szczypta sól

Polewa truskawkowa

  1. 300 g truskawki
  2. 3 łyżki cukier puder
  3. 1/2 szt. cytryna sok

Dodatki

  1. truskawki
  2. cukier puder

Sposób przygotowania:

1. Na początek przygotuj foremki. W tym celu rozprowadź w nich roztopione masło i cukier.

Obraz

2. W dużej misce połącz czekoladę i roztopione masło.

Obraz

3. Ubij żółtka z cukrem. Następnie dodaj miks czekoladowy i kakao.

Obraz

4. W osobnej misce zmiksuj białka i sól, po czym połącz z wcześniej przygotowaną mieszanką.

Obraz

5. Na koniec rozdziel w foremkach i piecz w Ovi przez 10 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

6. W międzyczasie przygotuj polewę, blendując razem: truskawki, cukier puder i sok z cytryny.

Obraz

7. Suflety czekoladowe posyp cukrem pudrem. Następnie polej polewą truskawkową i ozdób połówką truskawki. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także