Suflet czekoladowy z polewą truskawkową to idealny deser walentynkowy. Nie tylko świetnie smakuje, ale również genialne się prezentuje. Tego nie możesz przegapić ❤️
Nasz deser przygotowaliśmy przy pomocy Ovi Smart marki Philips oraz blendera ręcznego On the Go marki Philips.
Zobacz także: Walentynkowe pankejki serduszka
Składniki:
Porcje- 170 g gorzka czekolada
- 80 g masło roztopione + do posmarowania foremek
- 2 szt. żółtka
- 70 g cukier
- 15 g ciemne kakao
- 6 szt. białka
- 1 szczypta sól
Polewa truskawkowa
- 300 g truskawki
- 3 łyżki cukier puder
- 1/2 szt. cytryna sok
Dodatki
Sposób przygotowania:
- Na początek przygotuj foremki. W tym celu rozprowadź w nich roztopione masło i cukier.
- W dużej misce połącz czekoladę i roztopione masło.
- Ubij żółtka z cukrem. Następnie dodaj miks czekoladowy i kakao.
- W osobnej misce zmiksuj białka i sól, po czym połącz z wcześniej przygotowaną mieszanką.
- Na koniec rozdziel w foremkach i piecz w Ovi przez 10 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
- W międzyczasie przygotuj polewę, blendując razem: truskawki, cukier puder i sok z cytryny.
- Suflety czekoladowe posyp cukrem pudrem. Następnie polej polewą truskawkową i ozdób połówką truskawki. Smacznego!
Suflet czekoladowy z polewą truskawkową ❤️Suflet czekoladowy z polewą truskawkową to idealna propozycja na walentynkowy deser, który możesz przygotować dla drugiej połówki ❤️🍰🥰SPRZĘT ➡️ Ovi Smart marki Philips ➡️ http://pysznosci.co/3qdQE4NBlender ręczny On the Go marki Philips ➡️ https://pysznosci.co/377jZ9pPRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/341877
Posted by Pyszności on Thursday, January 28, 2021