super puszysty sernik na piernikowym spodzie
Kategorie Blender próżniowyPrzepisySłodkości

Super puszysty sernik na piernikowym spodzie

W tym roku w każdym domu będzie królował super puszysty sernik na piernikowym spodzie, który smakuje nieziemsko. Palce lizać!

Ten pyszny sernik przygotujesz w szybki i prosty sposób w… blenderze! W tym przepisie wykorzystaliśmy blender próżniowy marki Philips (KUPISZ GO TUTAJ).

Zobacz także: Wigilijna zupa grzybowa w formie kremu

 

Super puszysty sernik na piernikowym spodzie10
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Super puszysty sernik na piernikowym spodzie
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Spód
Sernik

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj w blenderze spód na sernik. W tym celu zmiksuj: orzechy pekan, przyprawę do piernika i herbatniki kakaowe. Przełóż mieszankę do miski i połącz ją z roztopionym masłem.
    Przygotuj w blenderze spód na sernik. W tym celu zmiksuj: orzechy pekan, przyprawę do piernika i herbatniki kakaowe. Przełóż mieszankę do miski i połącz ją z roztopionym masłem.
  2. Przenieś rozkruszone herbatniki do formy do pieczenia. Utwórz spód przy pomocy szklanki.
    Przenieś rozkruszone herbatniki do formy do pieczenia. Utwórz spód przy pomocy szklanki.
  3. Przez 4 minuty blenduj w mikserze jajka i 1/2 szklanki cukru.
    Przez 4 minuty blenduj w mikserze jajka i 1/2 szklanki cukru.
  4. Następnie dodaj roztopione masło, mąkę ziemniaczaną i pszenną, ekstrakt pomarańczowy, kolejną dawkę cukru oraz tłusty twaróg. Blenduj przez kolejne 4 minuty.
    Następnie dodaj roztopione masło, mąkę ziemniaczaną i pszenną, ekstrakt pomarańczowy, kolejną dawkę cukru oraz tłusty twaróg. Blenduj przez kolejne 4 minuty.
  5. Przelej mieszankę do formy i wstaw do piekarnika na 90 minut (temp. 150 stopni Celsjusza, program pieczenia - tylko dół).
    Przelej mieszankę do formy i wstaw do piekarnika na 90 minut (temp. 150 stopni Celsjusza, program pieczenia - tylko dół).
  6. Studź sernik przez kilka godzin. Przed podaniem udekoruj cukrem pudrem.
    Studź sernik przez kilka godzin. Przed podaniem udekoruj cukrem pudrem.
  7. Smacznego!
    Smacznego!
Super puszysty sernik na piernikowym spodzie

W tym roku świąteczny sernik na piernikowym spodzie przygotujesz w blenderze 👍 Co go wyróżnia? Niesamowita puszystość! 😍PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/282574

Posted by Pyszności on Friday, December 20, 2019
282574