Wirtualna Polska

Surówka z marynowanej marchewki

Surówka z marynowanej marchewki

Idealna surówka? W naszym przypadku będzie to marynowana marchewka, której nie sposób odmówić. Pasuje do wielu dań i jest mega prosta w przygotowaniu. Czego chcieć więcej?

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Marchewki w naszym przepisie nabrały ciekawych kształtów dzięki Zoodlerowi marki Philips.

Zobacz także: Gofry z zoodlowanych batatów

Surówka z marynowanej marchewki1
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Surówka z marynowanej marchewki
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje l
Zalewa
Pozostałe składniki
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Sposób przygotowania:

  1. Na początek zoodluj marchewki.
    Na początek zoodluj marchewki.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Następnie wrzuć je do wrzącej i osolonej wody. Gotuj przez 2 minuty, po czym wyjmij je z garnka.
    Następnie wrzuć je do wrzącej i osolonej wody. Gotuj przez 2 minuty, po czym wyjmij je z garnka.
  3. Do powstałego wywaru dodaj cukier, gorczycę, pieprz, ocet i liście laurowe. Gotuj mieszankę ok. 5 minut.
    Do powstałego wywaru dodaj cukier, gorczycę, pieprz, ocet i liście laurowe. Gotuj mieszankę ok. 5 minut.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. W międzyczasie przełóż zoodlowane marchewki do słoika. Do naczynia dodaj również ząbki czosnku oraz zalewę z garnka.
    W międzyczasie przełóż zoodlowane marchewki do słoika. Do naczynia dodaj również ząbki czosnku oraz zalewę z garnka.
  5. Zamknij szczelnie słoik i odstaw do ostygnięcia. Tak przygotowaną surówkę możesz przechowywać w lodówce nawet do 4 tygodni.
    Zamknij szczelnie słoik i odstaw do ostygnięcia. Tak przygotowaną surówkę możesz przechowywać w lodówce nawet do 4 tygodni.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×