Świąteczna polędwiczka wieprzowa

świąteczna polędwiczka wieprzowa

Świąteczna polędwiczka wieprzowa wyszła nam idealnie. Po prostu palce lizać! Zresztą sama się o tym za chwilę przekonasz 🙂

Zobacz także: Ciastka świąteczno-sylwestrowe z likierem kawowym

Świąteczna polędwiczka wieprzowa2
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Świąteczna polędwiczka wieprzowa
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Polędwiczka
Sos

Sposób przygotowania:

  1. Na desce do krojenia ułóż plastry boczku (jeden obok drugiego). Następnie posyp kawałki mięsa majerankiem i pieprzem. Ułóż na środku polędwiczkę wieprzową.
    Na desce do krojenia ułóż plastry boczku (jeden obok drugiego). Następnie posyp kawałki mięsa majerankiem i pieprzem. Ułóż na środku polędwiczkę wieprzową.
  2. Zrób nacięcie w polędwiczce wieprzowej. Następnie rozsmaruj musztardę francuską i dodaj suszone śliwki. Zwiń plastry boczku do środka.
    Zrób nacięcie w polędwiczce wieprzowej. Następnie rozsmaruj musztardę francuską i dodaj suszone śliwki. Zwiń plastry boczku do środka.
  3. Podsmaż mięso na patelni z każdej strony. Po czym wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Podsmaż mięso na patelni z każdej strony. Po czym wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  4. Na patelni połącz masło, cebulę, musztardę francuską, cukier oraz czerwone wino. Gotuj przez chwilę.
    Na patelni połącz masło, cebulę, musztardę francuską, cukier oraz czerwone wino. Gotuj przez chwilę.
  5. Upieczone mięso polej sosem.
    Upieczone mięso polej sosem.
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×