Świąteczna polędwiczka z kaszą

Oto kolejna propozycja świąteczna, którą możesz wykorzystać w nadchodzącym magicznym okresie. U nas na pewno jej nie zabraknie ?

Świąteczna polędwiczka z kaszą8
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Świąteczna polędwiczka z kaszą
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Na patelni połącz ze sobą cebulę, kapustę włoską, grzyby, oraz suszone śliwki.
    Na patelni połącz ze sobą cebulę, kapustę włoską, grzyby, oraz suszone śliwki.
  2. Następnie dodaj sól, pieprz oraz bulion warzywny. Dokładnie wymieszaj.
    Następnie dodaj sól, pieprz oraz bulion warzywny. Dokładnie wymieszaj.
  3. Ubij białka ze szczyptą soli.
    Ubij białka ze szczyptą soli.
  4. Do przygotowanej wcześniej mieszanki dodaj kaszę oraz żółtka. Po chwili dodaj ubite białka.
    Do przygotowanej wcześniej mieszanki dodaj kaszę oraz żółtka. Po chwili dodaj ubite białka.
  5. W polędwiczce zrób nacięcie. Bezpośrednio pod nią ułóż kawałki sznurka wędliniarskiego. Zaś w kieszonce umieść przygotowany farsz.
    W polędwiczce zrób nacięcie. Bezpośrednio pod nią ułóż kawałki sznurka wędliniarskiego. Zaś w kieszonce umieść przygotowany farsz.
  6. Za pomocą sznurka zabezpiecz polędwiczkę. Na wierzchu ułóż kawałki cebuli i umieść całość w formie do pieczenia. Wstaw do piekarnika na 2 godziny (temp. 180 stopni Celsjusza, pod folią aluminiową).
    Za pomocą sznurka zabezpiecz polędwiczkę. Na wierzchu ułóż kawałki cebuli i umieść całość w formie do pieczenia. Wstaw do piekarnika na 2 godziny (temp. 180 stopni Celsjusza, pod folią aluminiową).
  7. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×