Świąteczne babeczki renifery

Już niedługo Święta Bożego Narodzenia. W związku z tym czas pomyśleć o pysznych świątecznych przekąskach, którymi zaskoczysz swoją rodzinkę.

W tym artykule chciałabym pokazać ci przepis na pyszne babeczki renifery. Są po prostu przeurocze i muszę przyznać, że zakochałam się w nich od pierwszego wejrzenia.

Przepis znajdziesz poniżej.

Świąteczne babeczki renifery
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Świąteczne babeczki renifery
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Ubijaj ze sobą masło z 180 g cukru pudru przez ok. 8 minut, a następnie stopniowo dodawaj jajka cały czas miksując. Dodaj olejek waniliowy, cynamon, przyprawę piernikową, sól. Następnie połącz z przesianą mąką, proszkiem do pieczenia i mlekiem. Uzyskaną masę rozłóż do foremek na babeczki i włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C. Piecz przez 18 minut.
    Ubijaj ze sobą masło z 180 g cukru pudru przez ok. 8 minut, a następnie stopniowo dodawaj jajka cały czas miksując. Dodaj olejek waniliowy, cynamon, przyprawę piernikową, sól. Następnie połącz z przesianą mąką, proszkiem do pieczenia i mlekiem. Uzyskaną masę rozłóż do foremek na babeczki  i włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C. Piecz przez 18 minut.
  2. Za pomocą miksera wymieszaj ze sobą śmietankę 30 %, cukier puder i mascarpone. Uzyskaną masę przełóż do rękawa do dekoracji ciast i wyciśnij ją na wierzch upieczonych babeczek.
    Za pomocą miksera wymieszaj ze sobą śmietankę 30 %, cukier puder i mascarpone. Uzyskaną masę przełóż do rękawa do dekoracji ciast i wyciśnij ją na wierzch upieczonych babeczek.
  3. Do każdej babeczki wbij po dwóch kawałkach precli tak, aby przypominały rogi, po dwóch oczkach i po jednym M&M's, który posłuży jako nosek.
    Do każdej babeczki wbij po dwóch kawałkach precli tak, aby przypominały rogi, po dwóch oczkach i po jednym M&M's, który posłuży jako nosek.
  4. I gotowe. Babeczki przechowuj w lodówce.
    I gotowe. Babeczki przechowuj w lodówce.
  5. Smacznego!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×