PrzepisDeseryŚwiąteczne babeczki renifery

Świąteczne babeczki renifery

Świąteczne babeczki renifery
Pyszności
12.12.2016 17:19, aktualizacja: 23.03.2018 10:38

Już niedługo Święta Bożego Narodzenia. W związku z tym czas pomyśleć o pysznych świątecznych przekąskach, którymi zaskoczysz swoją rodzinkę.

W tym artykule chciałabym pokazać ci przepis na pyszne babeczki renifery. Są po prostu przeurocze i muszę przyznać, że zakochałam się w nich od pierwszego wejrzenia.

Przepis znajdziesz poniżej.

Składniki:

  1. 180 g masło
  2. 180 g cukier puder dodatkowo 3 łyżki
  3. 250 g śmietanka 30%
  4. 200 g serek mascarpone
  5. precelki przełamane
  6. M&M-sy czerwone
  7. oczka ulepione z białej i czarnej masy cukrowej
  8. 3 jajka
  9. 1 łyżeczka olejek waniliowy
  10. 3/4 łyżeczki cynamon
  11. 2 łyżeczki przyprawa piernikowa
  12. 1 szczypta sól
  13. 180 g mąka
  14. 1 łyżeczka proszek do pieczenia
  15. 2 łyżki mleko
Sposób przygotowania:
1. Ubijaj ze sobą masło z 180 g cukru pudru przez ok. 8 minut, a następnie stopniowo dodawaj jajka cały czas miksując. Dodaj olejek waniliowy, cynamon, przyprawę piernikową, sól. Następnie połącz z przesianą mąką, proszkiem do pieczenia i mlekiem. Uzyskaną masę rozłóż do foremek na babeczki i włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C. Piecz przez 18 minut.
2. Za pomocą miksera wymieszaj ze sobą śmietankę 30 %, cukier puder i mascarpone. Uzyskaną masę przełóż do rękawa do dekoracji ciast i wyciśnij ją na wierzch upieczonych babeczek.
3. Do każdej babeczki wbij po dwóch kawałkach precli tak, aby przypominały rogi, po dwóch oczkach i po jednym M&M's, który posłuży jako nosek.
4. I gotowe. Babeczki przechowuj w lodówce.
5. Smacznego!
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także