PrzepisDeseryŚwiąteczne pancakes z blendera próżniowego

Świąteczne pancakes z blendera próżniowego

Świąteczne pancakes z blendera próżniowego
Pyszności
18.12.2020 17:00, aktualizacja: 20.03.2024 15:11

Świąteczne pancakes z blendera próżniowego to idealny pomysł na uroczyste śniadanie dla całej rodziny. Wystarczy raz na nie spojrzeć, aby się w nich zakochać ❤️

Ciasto na pancakes przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.

Składniki:

Ciasto na pancakes

  1. 350 ml mleko
  2. 3 szt. jajka
  3. 300 g mąka pszenna
  4. 70 g masło roztopione
  5. 1 łyżka proszek do pieczenia
  6. 80 g cukier

Dodatki

  1. 2-3 łyżki cukier puder
  2. 300 g maliny
  3. 400 g truskawki
  4. 200 g borówka amerykańska
  5. 400 g bita śmietana

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania masy na naleśniki. W tym celu połącz w blenderze: jajka, mleko, mąkę, cukier, proszek do pieczenia i rozpuszczone masło.

Obraz

2. Z powstałej mieszanki uformuj na patelni pancakes i smaż po 2-3 minuty na każdej ze stron. Pamiętaj, aby usmażyć naleśniki w różnych rozmiarach (większych i mniejszych).

Obraz

3. I teraz najlepsze. Na środku talerza ułóż duży naleśnik, przy pomocy owoców i bitej śmietany stwórz twarz, brodę i czapkę świętego Mikołaja.

Obraz

4. Podobnie postąp w przypadku renifera...

Obraz

5. ...i bałwanka. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także