Świąteczne pancakes

Porcje
6
Porcje
6
Składniki
Ciasto na pancakes
Dodatki
Sposób przygotowania
  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania masy na naleśniki. W tym celu połącz w blenderze: jajka, mleko, mąkę, cukier, proszek do pieczenia i rozpuszczone masło.
  2. Z powstałej mieszanki uformuj na patelni pancakes i smaż po 2-3 minuty na każdej ze stron. Pamiętaj, aby usmażyć naleśniki w różnych rozmiarach (większych i mniejszych).
  3. I teraz najlepsze. Na środku talerza ułóż duży naleśnik, przy pomocy owoców i bitej śmietany stwórz twarz, brodę i czapkę świętego Mikołaja.
  4. Podobnie postąp w przypadku renifera…
  5. …i bałwanka. Smacznego!
Świąteczne pancakes z blendera próżniowego
świąteczne pancakes z blendera próżniowego