świąteczne pierogi pieczone z 3 farszami
Kategorie DaniaOvi SmartPhilipsPrzepisy

Świąteczne pierogi pieczone z 3 farszami

Świąteczne pierogi pieczone z 3 farszami i nie potrzebujesz nic więcej, aby zaskoczyć swoich bliskich pysznym daniem wigilijnym. Takim pysznościom nie odmówi nawet największy niejadek.

Nasze pierogi przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Zobacz także: Kurczak pieczony z batatami

Pierogi pieczone w 3 wersjach20
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pierogi pieczone w 3 wersjach
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Ciasto
Farsz z bakalii na 20 sztuk
Farsz z kiszonej kapusty na 20 sztuk
Farsz z dyni i jarmużu na 20 sztuk

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania ciasta. W tym celu rozsyp na stolnicy mąkę i zrób w niej wgłębienie. Następnie umieść w nim: maślankę, olej, suche drożdże, cukier i jajko. Z mieszanki uformuj ciasto i odstaw je pod przykryciem do wyrośnięcia.
    Cały proces rozpocznij od przygotowania ciasta. W tym celu rozsyp na stolnicy mąkę i zrób w niej wgłębienie. Następnie umieść w nim: maślankę, olej, suche drożdże, cukier i jajko. Z mieszanki uformuj ciasto i odstaw je pod przykryciem do wyrośnięcia.
  2. W międzyczasie przygotuj farsz z: kiszonej kapusty, ugotowanych i pokrojonych drobno jajek, usmażonej cebuli, namoczonych suszonych grzybów, majeranku, gałki muszkatołowej, soli i pieprzu. I pierwszy farsz jest gotowy.
    W międzyczasie przygotuj farsz z: kiszonej kapusty, ugotowanych i pokrojonych drobno jajek, usmażonej cebuli, namoczonych suszonych grzybów, majeranku, gałki muszkatołowej, soli i pieprzu. I pierwszy farsz jest gotowy.
  3. Czas na bakaliową mieszankę. Tym razem połącz: posiekane drobno orzechy włoskie, suszone śliwki, cynamon i miód.
    Czas na bakaliową mieszankę. Tym razem połącz: posiekane drobno orzechy włoskie, suszone śliwki, cynamon i miód.
  4. I na koniec farsz na bazie puree z dyni, które należy wymieszać z: posiekanym i podsmażonym jarmużem, usmażoną cebulą, parmezanem, solą i czerwoną papryką.
    I na koniec farsz na bazie puree z dyni, które należy wymieszać z: posiekanym i podsmażonym jarmużem, usmażoną cebulą, parmezanem, solą i czerwoną papryką.
  5. Wróć do ciasta. Rozwałkuj je i zacznij wycinać koła. Następnie umieść w środku każdego elementu farsz i uformuj pierogi.
    Wróć do ciasta. Rozwałkuj je i zacznij wycinać koła. Następnie umieść w środku każdego elementu farsz i uformuj pierogi.
  6. Tak przygotowane pierogi ułóż w Ovi, posmaruj je roztrzepanym jajkiem i piecz przez 15 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
    Tak przygotowane pierogi ułóż w Ovi, posmaruj je roztrzepanym jajkiem i piecz przez 15 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
  7. Smacznego!
    Smacznego!
312357