Składniki
Farsz z bakalii na 20 sztuk
Farsz z kiszonej kapusty na 20 sztuk
Farsz z dyni i jarmużu na 20 sztuk
|
Sposób przygotowania
Cały proces rozpocznij od przygotowania ciasta. W tym celu rozsyp na stolnicy mąkę i zrób w niej wgłębienie. Następnie umieść w nim: maślankę, olej, suche drożdże, cukier i jajko. Z mieszanki uformuj ciasto i odstaw je pod przykryciem do wyrośnięcia.
W międzyczasie przygotuj farsz z: kiszonej kapusty, ugotowanych i pokrojonych drobno jajek, usmażonej cebuli, namoczonych suszonych grzybów, majeranku, gałki muszkatołowej, soli i pieprzu. I pierwszy farsz jest gotowy.
Czas na bakaliową mieszankę. Tym razem połącz: posiekane drobno orzechy włoskie, suszone śliwki, cynamon i miód.
I na koniec farsz na bazie puree z dyni, które należy wymieszać z: posiekanym i podsmażonym jarmużem, usmażoną cebulą, parmezanem, solą i czerwoną papryką.
Wróć do ciasta. Rozwałkuj je i zacznij wycinać koła. Następnie umieść w środku każdego elementu farsz i uformuj pierogi.
Tak przygotowane pierogi ułóż w Ovi, posmaruj je roztrzepanym jajkiem i piecz przez 15 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
-
|