Świąteczny renifer

Porcje
12
Porcje
12
Składniki
Biszkopt
  • 5szt. jajkanajpierw ubij białka z cukrem, potem dodaj żółtka
  • 3/4szkl. mąka
  • 3/4szkl. cukier
  • 4łyżki kakao
Masa
Polewa czekoladowa
Pozostałe składniki
Sposób przygotowania
  1. Przygotuj ciemny biszkopt, łącząc wszystkie składniki. Następnie wstaw ciasto do piekarnika na 50 minut (temp. 180 stopni Celsjusza). Kiedy ciasto ostygnie podziel je na pół.
  2. Czas na masę. W tym celu połącz ze sobą masło, cukier puder i likier kawowy.
  3. Umieść masę na biszkopcie i na wierzchu umieść drugą część ciasta.
  4. W kąpieli wodnej przygotuj polewę, łącząc ze sobą śmietankę 30% i czekoladę.
  5. Umieść polewę na cieście i wstaw do lodówki na 30 minut.
  6. Przed podaniem udekoruj każdy kawałek ciasta przy pomocy precli, cukrowych oczu oraz kandyzowanych wiśni, tak aby powstał renifer. Smacznego!
Świąteczny renifer
Świąteczny renifer

Żeby tegoroczne święta Bożego Narodzenia były udane, na waszych stołach nie może zabraknąć naszego czekoladowego renifera 🎄❄️PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/238591

Posted by Słodkości on Friday, December 7, 2018