Świąteczny schab z farszem

Jak święta to i pyszny schab faszerowany ? I mamy idealną recepturę, która sprawdzi się w tej roli doskonale. Z nią każde święta będą udane ?

Świąteczny schab z farszem1
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Świąteczny schab z farszem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje szt.
Nadzienie
Schab i dodatki

Sposób przygotowania:

  1. Przesyp suszone grzyby i jabłka do dwóch misek. Dodaj gorącą wodę i odstaw na 20 minut.
    Przesyp suszone grzyby i jabłka do dwóch misek. Dodaj gorącą wodę i odstaw na 20 minut.
  2. Po tym czasie połącz na patelni: cebulę, przygotowane wcześniej i pokrojone drobno jabłka i grzyby, czosnek, tymianek, rozmaryn, pieprz oraz sól.
    Po tym czasie połącz na patelni: cebulę, przygotowane wcześniej i pokrojone drobno jabłka i grzyby, czosnek, tymianek, rozmaryn, pieprz oraz sól.
  3. Następnie dodaj wodę z grzybów oraz koniak.
    Następnie dodaj wodę z grzybów oraz koniak.
  4. Powstałą mieszankę wymieszaj z mięsem mielonym. Następnie rozłóż na rozbitym schabie i zwiń w roladę.
    Powstałą mieszankę wymieszaj z mięsem mielonym. Następnie rozłóż na rozbitym schabie i zwiń w roladę.
  5. Zabezpiecz przy pomocy sznurka wędliniarskiego. Następnie wstaw do piekarnika na 60 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
    Zabezpiecz przy pomocy sznurka wędliniarskiego. Następnie wstaw do piekarnika na 60 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
  6. Po godzinie dodaj do schabu jabłka i piecz przez kolejne 20 minut.
    Po godzinie dodaj do schabu jabłka i piecz przez kolejne 20 minut.
  7. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×