in

Świąteczny schab z farszem

Jak święta to i pyszny schab faszerowany 😉 I mamy idealną recepturę, która sprawdzi się w tej roli doskonale. Z nią każde święta będą udane 🎄

Świąteczny schab z farszem
Świąteczny schab z farszem
1
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje: szt.
Wydruk przepisu
Nadzienie
Schab i dodatki

Sposób przygotowania:

  1. Przesyp suszone grzyby i jabłka do dwóch misek. Dodaj gorącą wodę i odstaw na 20 minut.
    Przesyp suszone grzyby i jabłka do dwóch misek. Dodaj gorącą wodę i odstaw na 20 minut.
  2. Po tym czasie połącz na patelni: cebulę, przygotowane wcześniej i pokrojone drobno jabłka i grzyby, czosnek, tymianek, rozmaryn, pieprz oraz sól.
    Po tym czasie połącz na patelni: cebulę, przygotowane wcześniej i pokrojone drobno jabłka i grzyby, czosnek, tymianek, rozmaryn, pieprz oraz sól.
  3. Następnie dodaj wodę z grzybów oraz koniak.
    Następnie dodaj wodę z grzybów oraz koniak.
  4. Powstałą mieszankę wymieszaj z mięsem mielonym. Następnie rozłóż na rozbitym schabie i zwiń w roladę.
    Powstałą mieszankę wymieszaj z mięsem mielonym. Następnie rozłóż na rozbitym schabie i zwiń w roladę.
  5. Zabezpiecz przy pomocy sznurka wędliniarskiego. Następnie wstaw do piekarnika na 60 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
    Zabezpiecz przy pomocy sznurka wędliniarskiego. Następnie wstaw do piekarnika na 60 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
  6. Po godzinie dodaj do schabu jabłka i piecz przez kolejne 20 minut.
    Po godzinie dodaj do schabu jabłka i piecz przez kolejne 20 minut.
  7. Smacznego!
    Smacznego!