Świąteczny strudel z jabłkami, orzechami i cynamonem

Świąteczny strudel z jabłkami, orzechami i cynamonem to gotowy przepis na udane ciasto. Wystarczy naprawdę niewiele, aby przygotować perfekcyjny deser.



Bożonarodzeniowy wypiek upiekliśmy w Ovi Smart marki Philips.
Zobacz także: Muffiny dyniowe
Składniki:
Porcje- 1 szt. ciasto francuskie
- 2 łyżki cukier brązowy
- 80 g orzechy włoskie
- 1 łyżka mąka
- 3 szt. jabłka
- 1 łyżeczka cynamon
- 1 szt. jajko roztrzepane
Sposób przygotowania:
- W misce wymieszaj ze sobą: pokrojone w kostkę jabłka, cynamon, cukier brązowy, orzechy włoskie i mąkę. Dokładnie wymieszaj.
- Podziel ciasto francuskie na dwie części. Na środku każdego kawałka umieść przygotowaną mieszankę. Następnie ponacinaj z każdej strony.
- Zwiń wystające końcówki do środka. Całość posmaruj roztrzepanym jajkiem i piecz w Ovi przez 15 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze