Wirtualna Polska

Świąteczny strudel z jabłkami, orzechami i cynamonem

Świąteczny strudel z jabłkami, orzechami i cynamonem

Świąteczny strudel z jabłkami, orzechami i cynamonem to gotowy przepis na udane ciasto. Wystarczy naprawdę niewiele, aby przygotować perfekcyjny deser.

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Bożonarodzeniowy wypiek upiekliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Zobacz także: Muffiny dyniowe

Świąteczny strudel z jabłkami, orzechami i cynamonem2
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Świąteczny strudel z jabłkami, orzechami i cynamonem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. W misce wymieszaj ze sobą: pokrojone w kostkę jabłka, cynamon, cukier brązowy, orzechy włoskie i mąkę. Dokładnie wymieszaj.
    W misce wymieszaj ze sobą: pokrojone w kostkę jabłka, cynamon, cukier brązowy, orzechy włoskie i mąkę. Dokładnie wymieszaj.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Podziel ciasto francuskie na dwie części. Na środku każdego kawałka umieść przygotowaną mieszankę. Następnie ponacinaj z każdej strony.
    Podziel ciasto francuskie na dwie części. Na środku każdego kawałka umieść przygotowaną mieszankę. Następnie ponacinaj z każdej strony.
  3. Zwiń wystające końcówki do środka. Całość posmaruj roztrzepanym jajkiem i piecz w Ovi przez 15 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Zwiń wystające końcówki do środka. Całość posmaruj roztrzepanym jajkiem i piecz w Ovi przez 15 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×