in , ,

Szakszuka na tostach w fitowym wydaniu

Była już szakszuka w większym wydaniu. Czas więc na wersję mini, którą umieściliśmy na pełnoziarnistych tostach. Będzie się działo!

Zobacz także: Bochenek z kalafiora

Szakszuka na tostach w fitowym wydaniu
Szakszuka na tostach w fitowym wydaniu
8
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. Rozłóż kanapki na blaszce do pieczenia. Następnie wstaw do piekarnika na 10 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Rozłóż kanapki na blaszce do pieczenia. Następnie wstaw do piekarnika na 10 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  2. Na patelni połącz ze sobą cebulę i paprykę. Dodaj do nich takie przyprawy jak: czosnek, pieprz cayenne, kmin rzymski oraz paprykę słodką.
    Na patelni połącz ze sobą cebulę i paprykę. Dodaj do nich takie przyprawy jak: czosnek, pieprz cayenne, kmin rzymski oraz paprykę słodką.
  3. Po chwili dodaj pomidory krojone, sól oraz pieprz.
    Po chwili dodaj pomidory krojone, sól oraz pieprz.
  4. Umieść powstałą mieszankę na podpieczonych tostach. Dodaj po jajku i dopraw solą oraz pieprzem. Ponownie wstaw do piekarnika na 10 minut.
    Umieść powstałą mieszankę na podpieczonych tostach. Dodaj po jajku i dopraw solą oraz pieprzem. Ponownie wstaw do piekarnika na 10 minut.
  5. Przed podaniem posyp pietruszką. Smacznego!
    Przed podaniem posyp pietruszką. Smacznego!