PrzepisFitSzakszuka na tostach w fitowym wydaniu

Szakszuka na tostach w fitowym wydaniu

Szakszuka na tostach w fitowym wydaniu
Pyszności
25.05.2019 12:00, aktualizacja: 20.03.2024 13:30

Była już szakszuka w większym wydaniu. Czas więc na wersję mini, którą umieściliśmy na pełnoziarnistych tostach. Będzie się działo!

Składniki:

  1. 8 szt. chleb pełnoziarnisty kromki
  2. 2 szt cebula biała
  3. 2 łyżki natka pietruszki posiekana
  4. 8 szt. jajka
  5. 1 szt. papryka czerwona
  6. 3 szt. ząbki czosnku
  7. 400 g pomidory krojone
  8. 1 łyżeczka kmin rzymski
  9. 1 łyżeczka papryka słodka
  10. 1/2 łyżeczki pieprz cayenne
  11. 2 łyżeczki sól (z podziałem na pół)
  12. 2 łyżeczki pieprz (z podziałem na pół)

Sposób przygotowania:

1. Rozłóż kanapki na blaszce do pieczenia. Następnie wstaw do piekarnika na 10 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

2. Połącz na patelni cebulę i paprykę. Dodaj do nich: czosnek, pieprz cayenne, kmin rzymski oraz paprykę słodką.

Obraz

3. Po chwili dodaj pomidory krojone, sól oraz pieprz.

Obraz

4. Umieść powstałą mieszankę na podpieczonych tostach. Dodaj po jajku i dopraw solą oraz pieprzem. Ponownie wstaw do piekarnika na 10 minut.

Obraz

5. Przed podaniem posyp pietruszką. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także