Składniki
|
Sposób przygotowania
Na blaszkę wsyp mąkę, kakao, sodę, cukier oraz sól. Dokładnie wymieszaj.
Za pomocą łyżki, wykonaj w miksturze 3 wgłębienia – 2 małe i 1 duże.
Do jednego małego wgłębienia wlej ocet, a do drugiego olejek waniliowy. Do dużego wgłębienia wlej olej roślinny. Następnie wszystko wymieszaj.
Do mieszanki na blaszce dolej także wodę. Wymieszaj wszystko na gładką i jednolitą masę. Włóż blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piecz przez 35 minut.
Po 35 minutach wyjmij ciasto z piekarnika. Jego wierzch polej polewą czekoladową i dobrze ją rozsmaruj.
Gotowe ciasto pokrój na kawałki. Możesz podawać je samodzielnie lub z truskawkami i bitą śmietaną.
-
|