Mini galaretkowe szoty z szampanem

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie mini galaretkowych szotów z szampanem. Są po prostu zjawiskowe!
Składniki:
Porcje- 1 1/2 szklanki szampan
- 1 łyżka cukier
- 1 łyżka sok z cytryny
- 50 g żelatyna
- 1/4 szklanki wódka
- kolorowa posypka
Sposób przygotowania:
- Rozgrzej garnek, a następnie wymieszaj w nim 1 1/4 szklanki szampana, cukier i sok z cytryny. Następnie posyp z wierzchu żelatyną. Podgrzewaj przez ok. 2 minuty, a następnie mieszaj przez 2-3 minuty, aby żelatyna całkowicie się rozpuściła. Zdejmij garnek z ognia i dodaj do niego wódkę i pozostałe 1/4 szklanki szampana. Dobrze wymieszaj.
- Przygotowaną mieszankę wlej do podłużnej blaszki i umieść ją w lodówce na minimum 2 godziny.
- Po 2 godzinach wyjmij blaszkę z lodówki i pokrój zastygniętą galaretkę na kwadraciki. Posyp je z wierzchu kolorową posypką.
- I gotowe. Na zdrowie!
Komentarze