Mini galaretkowe szoty z szampanem

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie mini galaretkowych szotów z szampanem. Są po prostu zjawiskowe!

Mini galaretkowe szoty z szampanem
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Mini galaretkowe szoty z szampanem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Rozgrzej garnek, a następnie wymieszaj w nim 1 1/4 szklanki szampana, cukier i sok z cytryny. Następnie posyp z wierzchu żelatyną. Podgrzewaj przez ok. 2 minuty, a następnie mieszaj przez 2-3 minuty, aby żelatyna całkowicie się rozpuściła. Zdejmij garnek z ognia i dodaj do niego wódkę i pozostałe 1/4 szklanki szampana. Dobrze wymieszaj.
    Rozgrzej garnek, a następnie wymieszaj w nim 1 1/4 szklanki szampana, cukier i sok z cytryny. Następnie posyp z wierzchu żelatyną. Podgrzewaj przez ok. 2 minuty, a następnie mieszaj przez 2-3 minuty, aby żelatyna całkowicie się rozpuściła. Zdejmij garnek z ognia i dodaj do niego wódkę i pozostałe 1/4 szklanki szampana. Dobrze wymieszaj.
  2. Przygotowaną mieszankę wlej do podłużnej blaszki i umieść ją w lodówce na minimum 2 godziny.
    Przygotowaną mieszankę wlej do podłużnej blaszki i umieść ją w lodówce na minimum 2 godziny.
  3. Po 2 godzinach wyjmij blaszkę z lodówki i pokrój zastygniętą galaretkę na kwadraciki. Posyp je z wierzchu kolorową posypką.
    Po 2 godzinach wyjmij blaszkę z lodówki i pokrój zastygniętą galaretkę na kwadraciki. Posyp je z wierzchu kolorową posypką.
  4. I gotowe. Na zdrowie!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×