Szaszłyki na grilla z mięsa drobiowego i wieprzowego

Szaszłyki na grilla z dwóch mięs. Faszerowane serem, który po zdjęciu z rusztu grilla ciągnie się smakowicie. Taki przepis na szaszłyki z pewnością będzie hitem na majówkę. Każda osoba, która choć raz ich spróbuje, nie chce już robić innych szaszłyków!
Szaszłyki z dwóch mięs na grilla – przepis wideo:
Składniki:
Porcje- 2 szt. filety z kurczaka
- 2 szt. łopatka lub karkówka plastry
- 50 g ser mozzarella starty
- 1 szt. pomidor
- 1/2 szt. cebula
- 1/3 szkl. natka pietruszki posiekana
- 1/2 łyżeczki sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
Sposób przygotowania:
- Przy pomocy tłuczka rozbij mięso.
- Dopraw do smaku solą i pieprzem. Na każdym kawałku rozprowadź: ser, pomidory, cebulę...
- ...oraz natkę pietruszki. Zacznij formułować roladki.
- Roladki owinięte folią spożywczą wstaw do lodówki na minimum godzinę.
- Ułóż obok siebie 4 roladki (naprzemiennie drób i wieprzowina). Następnie wbij w mięso kilka patyczków do szaszłyków.
- Grilluj szaszłyki po 5-10 minut z każdej strony.
- Smacznego!
Komentarze