PrzepisSzaszłyki na grilla z mięsa drobiowego i wieprzowego

Szaszłyki na grilla z mięsa drobiowego i wieprzowego

Szaszłyki na grilla z mięsa drobiowego i wieprzowego
Pyszności
29.04.2022 13:00, aktualizacja: 29.04.2022 13:20

Szaszłyki na grilla z dwóch mięs. Faszerowane serem, który po zdjęciu z rusztu grilla ciągnie się smakowicie. Taki przepis na szaszłyki z pewnością będzie hitem na majówkę. Każda osoba, która choć raz ich spróbuje, nie chce już robić innych szaszłyków!

Szaszłyki z dwóch mięs na grilla - przepis wideo:

Składniki:

  1. 2 szt. filety z kurczaka
  2. 2 szt. łopatka lub karkówka plastry
  3. 50 g ser mozzarella starty
  4. 1 szt. pomidor
  5. 1/2 szt. cebula
  6. 1/3 szkl. natka pietruszki posiekana
  7. 1/2 łyżeczki sól
  8. 1/2 łyżeczki pieprz

Sposób przygotowania:

1. Przy pomocy tłuczka rozbij mięso.

Obraz

2. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Na każdym kawałku rozprowadź: ser, pomidory, cebulę...

Obraz

3. ...oraz natkę pietruszki. Zacznij formułować roladki.

Obraz

4. Roladki owinięte folią spożywczą wstaw do lodówki na minimum godzinę.

Obraz

5. Ułóż obok siebie 4 roladki (naprzemiennie drób i wieprzowina). Następnie wbij w mięso kilka patyczków do szaszłyków.

Obraz

6. Grilluj szaszłyki po 5-10 minut z każdej strony.

Obraz

7. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także