Szaszłyki na grilla z mięsa drobiowego i wieprzowego

szaszłyki na grilla

Szaszłyki na grilla z dwóch mięs. Faszerowane serem, który po zdjęciu z rusztu grilla ciągnie się smakowicie. Taki przepis na szaszłyki z pewnością będzie hitem na majówkę. Każda osoba, która choć raz ich spróbuje, nie chce już robić innych szaszłyków!

Szaszłyki z dwóch mięs na grilla – przepis wideo:


Szaszłyki na grilla z mięsa drobiowego i wieprzowego4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Szaszłyki na grilla z mięsa drobiowego i wieprzowego
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Przy pomocy tłuczka rozbij mięso.
    Przy pomocy tłuczka rozbij mięso.
  2. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Na każdym kawałku rozprowadź: ser, pomidory, cebulę...
    Dopraw do smaku solą i pieprzem. Na każdym kawałku rozprowadź: ser, pomidory, cebulę...
  3. ...oraz natkę pietruszki. Zacznij formułować roladki.
    ...oraz natkę pietruszki. Zacznij formułować roladki.
  4. Roladki owinięte folią spożywczą wstaw do lodówki na minimum godzinę.
    Roladki owinięte folią spożywczą wstaw do lodówki na minimum godzinę.
  5. Ułóż obok siebie 4 roladki (naprzemiennie drób i wieprzowina). Następnie wbij w mięso kilka patyczków do szaszłyków.
    Ułóż obok siebie 4 roladki (naprzemiennie drób i wieprzowina). Następnie wbij w mięso kilka patyczków do szaszłyków.
  6. Grilluj szaszłyki po 5-10 minut z każdej strony.
    Grilluj szaszłyki po 5-10 minut z każdej strony.
  7. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×