Szaszłyki na grilla z mięsa drobiowego i wieprzowego
Dania
Przekąski
Porcje
4
Porcje
4
Składniki
2
szt.
filety z kurczaka
2
szt.
łopatka lub karkówka
plastry
50
g
ser mozzarella
starty
1
szt.
pomidor
1/2
szt.
cebula
1/3
szkl.
natka pietruszki
posiekana
1/2
łyżeczki
sól
1/2
łyżeczki
pieprz
Sposób przygotowania
Przy pomocy tłuczka rozbij mięso.
Dopraw do smaku solą i pieprzem. Na każdym kawałku rozprowadź: ser, pomidory, cebulę…
…oraz natkę pietruszki. Zacznij formułować roladki.
Roladki owinięte folią spożywczą wstaw do lodówki na minimum godzinę.
Ułóż obok siebie 4 roladki (naprzemiennie drób i wieprzowina). Następnie wbij w mięso kilka patyczków do szaszłyków.
Grilluj szaszłyki po 5-10 minut z każdej strony.
Smacznego!