Szaszłyki na grilla z mięsa drobiowego i wieprzowego

Porcje
6
Porcje
6
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Przy pomocy tłuczka rozbij mięso.
  2. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Na każdym kawałku rozprowadź: ser, pomidory, cebulę…
  3. …oraz natkę pietruszki. Zacznij formułować roladki.
  4. Roladki owinięte folią spożywczą wstaw do lodówki na minimum godzinę.
  5. Ułóż obok siebie 4 roladki (naprzemiennie drób i wieprzowina). Następnie wbij w mięso kilka patyczków do szaszłyków.
  6. Grilluj szaszłyki po 5-10 minut z każdej strony.
  7. Smacznego!
Szaszłyki na grilla z mięsa drobiowego i wieprzowego
Szaszłyki na grilla

W sierpniu nie zwalniamy z grillowaniem i wprowadzamy na ruszt mega mięsne szaszłyki 😋👍PRZEPIS 👉 http://www.pysznosci.pl/263685

Publiée par Pyszności sur Mercredi 31 juillet 2019