Mega szaszłyki z indyka prosto z piekarnika

Dawno nie było tu takiej przekąski, dlatego postanowiliśmy nadrobić zaległości. Oto pyszne szaszłyki z indyka w rozmiarze XXL!



Zobacz także: Szybkie, fitowe i genialne sushi z łososiem
Składniki:
Porcje- 1 szt. cukinia/bakłażan
- 300 g mielone mięso z indyka
- 1/2 szt. cebula czerwona
- 1/3 szkl. natka pietruszki posiekana
- 1 łyżeczka kmin rzymski
- 1 łyżeczka papryka słodka
- 1/2 łyżeczki czosnek suszony
- 2 łyżki oliwa z oliwek
- 1/2 łyżeczki sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
Sposób przygotowania:
- W misce połącz ze sobą: mięso mielone, cebulę, natkę pietruszki, kmin rzymski, paprykę słodką, czosnek suszony, oliwę z oliwek, sól oraz pieprz.
- Podziel cukinię na plastry. Następnie nadziej na szaszłyki plaster cukinii i kulkę z mięsnej mieszanki.
- Gotowe szaszłyki wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze