PrzepisFitMega szaszłyki z indyka prosto z piekarnika

Mega szaszłyki z indyka prosto z piekarnika

Mega szaszłyki z indyka prosto z piekarnika
Pyszności
23.06.2019 12:00, aktualizacja: 12.09.2020 12:47

Dawno nie było tu takiej przekąski, dlatego postanowiliśmy nadrobić zaległości. Oto pyszne szaszłyki z indyka w rozmiarze XXL!

Składniki:

  1. 1 szt. cukinia/bakłażan
  2. 300 g mielone mięso z indyka
  3. 1/2 szt. cebula czerwona
  4. 1/3 szkl. natka pietruszki posiekana
  5. 1 łyżeczka kmin rzymski
  6. 1 łyżeczka papryka słodka
  7. 1/2 łyżeczki czosnek suszony
  8. 2 łyżki oliwa z oliwek
  9. 1/2 łyżeczki sól
  10. 1/2 łyżeczki pieprz

Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą: mięso mielone, cebulę, natkę pietruszki, kmin rzymski, paprykę słodką, czosnek suszony, oliwę z oliwek, sól oraz pieprz.

Obraz

2. Podziel cukinię na plastry. Następnie nadziej na szaszłyki plaster cukinii i kulkę z mięsnej mieszanki.

Obraz

3. Gotowe szaszłyki wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

4. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także