Szaszłyki z sosem pomidorowym

Szaszłyki z sosem pomidorowym to nasza najnowsza miłość. Nie dość, że świetnie smakują, to jeszcze fajnie się prezentują 😉 Palce lizać 👍
W przygotowaniu cukinii pomógł nam robot kuchenny marki Philips.
Zobacz także: Burger z surówką
Składniki:
PorcjeSos
- 1 szt. żółta papryka
- 1 szt. czerwona papryka
- 1 szt. czerwona cebula
- 500 g passata pomidorowa
- 1 łyżka sól
- 1 łyżeczka pieprz
Mięso
- 400 g mielone mięso wołowe
- 1 łyżeczka słodka papryka
- 1 łyżeczka curry
- 1 łyżka suszone oregano
- 1 łyżeczka sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
Pozostałe składniki
- 1 szt. cukinia
- 200 g ser halloumi
Sposób przygotowania:
- Na patelni połącz ze sobą: żółtą i czerwoną paprykę, cebulę oraz czosnek. Dokładnie wymieszaj.
- Jako kolejne składniki dodaj: passatę pomidorową, sól i pieprz.
- Przy pomocy robota kuchennego podziel cukinię na cieknie plastry. Następnie dopraw mięso mielone: słodką papryką, curry, cebulą w proszku i oregano.
- Na patyczkach do szaszłyków umieść cukinie, pulpety i ser halloumi.
- Podsmaż szaszłyki na patelni. Następnie przenieś je na patelnię z wcześniej przygotowanym sosem i duś pod przykryciem 10-15 minut.
- Smacznego!
Komentarze