PrzepisSzybkie i tanieSzparagi w cieście francuskim

Szparagi w cieście francuskim

Szparagi w cieście francuskim
Pyszności
04.06.2019 17:00, aktualizacja: 29.05.2020 13:56

Tym razem mamy dla Ciebie zielone szparagi w cieście francuskim. Ta kombinacja pozwoli Ci stworzyć genialną szachownicę prosto z piekarnika.

Składniki:

  1. 1 szt. ciasto francuskie
  2. 9-10 szt. szparagi zielone
  3. 6 szt. szynka parmeńska plastry
  4. 1 szt. ser camembert
  5. ser parmezan do posypania

Sposób przygotowania:

1. Połowę ciasta francuskiego podziel na poziome pasy.

Obraz

2. Na drugiej połówce ułóż szynkę parmeńską i ser camembert.

Obraz

3. Przy pomocy szparag stwórz plecionkę z poziomymi kawałkami ciasta.

Obraz

4. Wstaw do piekarnika na 15-20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obraz

5. Przed podaniem posyp parmezanem. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także